torstai 11. tammikuuta 2018

Omenakaurakeksit (ja omenamantelikaurakeksit)

Yhdelle omenareppanalle piti keksiä käyttötarkoitus.


  • 50 grammaa voita
  • 1 omena
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rlk vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
Sulatin voin kattilassa. Kuorin omenan, poistin siitä epäosat, pilkoin omenan syötävät osat pikkupalasiksi (osa omenasta meni koiran suuhun ;-)) Otin kattilan pois levyltä. Lisäsin omenapalat sulaneeseen voihin. Sitten lisäsin sinne kuivat ainekset, sekoittelin ja lopuksi lisäsin kananmunan ja sekoitin lisää.

Ainiin. Uuni. Sen laitoin lämpiämään pariin sataan asteeseen. 

Taikinasta laitoin leivinpaperin (ja uunipellin) päälle pieniä kasoja (taitelin ne siihen parin lusikan avulla). Yhdelle pellille taisi tulla about yhdeksän kekoa. Sitten pistin ne uuniin ja annoin olla about viis minsaa. 

Joop, eka tein kaks pellillistä ja sitten pidin tauon eli sekoitin lopputaikinaani hieman mantelijauhoa ja mantelilastuja. Nämä jatkokeksit eivät näköjään lätsähäkkään, eli mantelijauhon käyttö ei ehkä ollut hyvä idea?

Omenakaurakeksit

Omenamantekikaurakeksit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti